štvrtok 27. augusta 2015

Bude zima bude mráz, kam sa migrant kam schováš?



Nechcel som. Povedal som si, že toto všetko pôjde mimo mňa. Ale otvorím noviny migranti, otvorím web migranti, otvorím chladničku migranti...

a tie komentáre a titulky v slovenských médiách, to je silnejšie než moja ranná káva

ZAHYNULI V NEĽUDSKÝCH PODMIENKACH (aktuality.sk)

Keď sú matky ochotné so svojimi deťmi nastúpiť na potápajúcu sa loď, či nechať sa zavrieť do mraziarenského auta, núti nás to zamyslieť sa, ako to asi vyzerá v krajine odkiaľ utekajú (TV Narkoza)

a tu ma zodvihlo zo stoličky, a tu som to už nevydržal. A tak sa pýtam ? Zomreli v neľudských podmienkach? A kto ich do tých neľudských podmienok dostal? Prečo doteraz neutekali? Kto, a prečo ich donútil opustiť svoj domov? Kto kedy naozaj a nahlas, bez klamstiev a zastierania pomenuje to, kvôli čomu sa deje to čo sa deje? Nehovoriac o tom, že takú srdcervúcu vetu, že vraj nastúpili na potápajúcu sa loď, to môže ozaj vypustiť len médium ako TV Narkóza. Ozaj neviem, ale nastúpiť na potápajúcu sa loď to dokáže ozaj len migrant v zúfalom stave.


Stačilo vážení, teraz si prosím pozorne prečítajte nasledujúce riadky a zamyslite sa nad tým čo som napísal, A ak si ozaj myslíte, že toto sa dá nejako vyriešiť, tak áno dá, ale nie bludmi, ani nie humanitárnymi rečičkami politikov a kde jakých moderátorov či pisálkov v novinách, Toto má iba jedno jediné radikálne riešenie. Zastaviť to, a to raz a navždy. Viem, znie to strašne, ale každá jedna vojna si žiada obete a dovtedy ste si nechali motať medové motúzy popod fúzy, kým vám to všetko neprerástlo cez hlavu. A bude sa lúpiť, a bude sa vraždiť a bude sa znásilňovať, a môže Robko Kali písať listy nie len do Rakúska, ale aj na lampáreň a môže aj v Gabčíkove byť 100 referend, nič nám to nepomôže a nikto to nezastaví, ak to nezastavíme my sami.

- je august a bude september a potom už len a len chladnejšie, a čo si myslíte, že taký migrant vie ako vyzerá sneh, mráz, že či on vie čo je to byť vonku pod stanom keď je -15? Bude treba čiapky, rukavice, teplú obuv, oblečenie, zabezpečiť kúrenie atď. A z kerej piči s prepáčením? Že opäť humanitárne zbierky? Dokedy si bude musieť ešte Slovák od huby odtŕkať, dokedy? Ale veď Slovák je zvyknutý, veď si od huby odŕha už celé stáročia, a kresťanská láska sa nezaprie. Len škoda, že opäť len ten, čo sám má málo, a ten pravdoláskar, ten Hvorecký, ten Šebej, tá Flaštičková Beňová a ďalší mudrlanti, tí budú aj naďalej len tliachať múdrosti do médií a spolu s nimi všetci novinári a reportéri tak ako im je naliňajkované. A bedač slovenská odrhne si od huby a ...

- neviem  či ste si všimli ale 90 percent migrantov tvoria muži vo veku od 18 do 45 rokov, kde tu matky s deťmi, aby sa nepovedalo. A vy si ozaj myslíte, že tí muži si dobrovoľne sypú do čaju na raňajky arzén aby im pucky nestáli? Vy si ozaj myslíte, že oni nepotrebujú trtošiť, tak ako aj tá slovenská bedač? A s kým? Akože sami medzi sebou? Hohoho ? Argumenty, že veď bojujú o holý život neobstoja, lebo od roku 1939 do 1945 celá Európa bojovala o holý život, a keby sa vtedy netrtošilo tak ja nepíšem tento blog a vy ho nečítate!

- Hlad! Hlad je kurva vážení! Bol z vás niekto s tých čo toto číta hladný. Bol hladný nejaký politik v EU parlamente, bol snáď hladný ujo redaktor čo vypustil z úst ten blud o nastupovaní do potápajúcej sa lode? Nie nebol. A migranti? Áno oni sú hladní. A to kurva že hladní. A keď si hladní, nebudeš sa pýtať či môžeš, nebudeš sa pýtať či je to tvoje, budeš brať čo kde nájdeš, a čochvíľa už ani v lese a ani na poli nič nebude, bude len a len v obchodoch, v skladoch a bohužiaľ, aj keď sa vám to nezdá, vo vašich mrazničkách, chladničkách a špajzách.

Prečo toto všetko píšem, prečo tieto katastrofické scenáre? Lebo keď sú matky schopné s deťmi nastúpiť na potápajúcu sa loď, tak verte tomu, že nie len im, ale najmä ich otcom a otcom ich detí, bude úplne jedno, že za akú cenu, hlavne že si zadovážia všetko aby prežili.


Každému kto sa mi bude snažiť oponovať želám len a len jedno. Návštevu migranta v jeho vlastnej záhrade, v jeho vlastnom dome, nedajbože v jeho vlastne spálni. A potom môžete mudrovať o humanitárnej pomoci. Potom si môžete leda ak zbaliť caky paky a tiež migrovať, len či to budete stíhať?




9 komentárov:

  1. Jozef, totálne reálny článok prvej triedy ako vždy!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ano, presne tak, ja uvitam imigranta vo vlastnej zahrade, a odtrhnem kus z vlastneho chleba a dam mu ho. Vam ludom co tu toto pisete , zelam, ze ak by nahodou (nikomu to neprajem) bude na Slovensku zle a nebude co jest, tak Vas aby tu ohradili murom a nechali Vas tu ohlade a o smade s Vami podobnymi nech sa navzajom pojete. Verim, ze tieto Vase prispevky ostanu zachovane na sietiach ako svedectvo Vasej nizkej mysle, ktora sa nevie pozriet ponad svoju malickost. Hlavne aby Vy ste mali tie plne chladnicky,ze !!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čo tu vypisuješ hrdina. veď sa nejakých ujmi. . Ponúkni im jedlo ,ženu aj dcéru Alebo žiadneho nevieš nájsť? daj adresu nasmerujeme ich. Ked si žena, ak urasteného černocha .

      Odstrániť
    2. Bezmenný asi nechápeš. Nikto z nás nemá nič proti tomu, aby sme pomáhali každému, kto to skutočne potrebuje, komu ide vo vlasti o život, kto je šikanovaný pre svoju vieru a podobne. Ale z toho obrovského počtu migrantov je takýchto mizivý počet. Ostatní sú celkom evidentne organizovaní a dobre vybavení a vyškolení, čo majú robiť. Ak niekto povie, že lístok na loď stojí na osobu asi 10.000 Euro, ak má niekto aj na drahé oblečenie, na drahý telefón, keď má peniaze na nákupy, tak ten neuteká pred vojnou ani nie je nikým šikanovaný. Ja tvrdím, že sú to vojaci pripravení okamžite vziať do ruky kalašnikova a bojovať. Oni nepotrebujú naše jedlo a oblečenie. Viete čo urobili v Taliansku? Boli ubytovaní v +++ hviezdičkovom hoteli, povyhadzovali matrace a postele, stoličky a kreslá. Nepáčilo sa im ubytovanie, mali vraj málo miesta, nemali internet a vraj aj málo jedla / 3x denne/. Koľko je u nás dôchodcov, ktorí celí život pracovali a dnes nemajú na 3 jedlá denne. Toto je prípad, o ktorom sa hovorí, že si niekto hreje hada na srdci. Ja ich poznám osobne, bol som aj v Kosove aj v Albánsku a nie raz. Kľudne vytiahnu nôž a podrežú ťa. Ak dostanú príkaz. To je skutočná realita. Tu skutočne nie je reč o rodinách s malými deťmi, ktoré naozaj utekajú, tu hovoríme o dobre organizovaných mužoch v najlepších rokoch, cieľom ktorých je vyvolať chaos. Ja som z Košíc a ani som nevedel, že v meste je 300 Sýrčanov. Koľko ich je na Slovensku? Už dnes. A koľko je u nás Albáncov, Kosovčanov, Afgáncov a podobne? Oni sú naozaj bezpečnostné riziko. A vôbec nevieme, koľko je u nás migrantov, ktorí nie sú evidovaní. Nečaká nás nič dobré. Nie záhradky, nie zelenina či kus mäsa sú ohrozené. Ide o životy našich detí a vnúčat, o naše životy. Jediné riešenie je zastaviť to ešte pred vylodením. Jednoducho lode zastaviť o dopraviť späť odkiaľ prišli. Nech si svoje problémy riešia oni a nech nečakajú, že to urobí niekto iný. Majú na to možnosti. My ich naozaj nepotrebujeme. Ani ich " multikulturalizmus". My si vystačíme s našou kultúrou. A nepotrebujeme ani počúvať hlasy našich politikov a vôbec nie hlas nášho vraj prezidenta.

      Odstrániť
    3. ty "nízka mysel", tak nám vysvetli, ako pomôže ich krajine a nám, ak tý najschopnejší ujdú a prídu sa sem priživovať namiesto toho, aby si riešili svoje problémy doma. Podľa teba je riešenie priniesť všetkých sem? Tak to si na tom dosť biedne s tvojou myslou. Ale pre hlupáka každý hlúpy. Treba si otvoriť oči a začať používať hlavu.

      Odstrániť
  3. je mi naozja zle lucia selcani, peter jarumas a o autorovi uz ani nehovoriac. zelam Vam vsetko dobre vo Vasich zivotoch, len prosim Vas ostante vo svojich zahradkach a chladnickach. Pliagi je vsade dost na svete.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na rozdiel od vas mily humanista ci humanistka ja sa za svoj názor Nehanbím na rozdiel od vas mily anonym :)

      Odstrániť
  4. http://medzicas.sk/50-mrtvych-imigrantov-je-tragedia-50-tisic-zabitych-je-nudna-statistika/

    OdpovedaťOdstrániť